събота, 15 февруари 2014 г.

Спанак с яйца и крем сирене на фурна

Комбинацията от тези продукти е много подходяща за бърза , вкусна и лека вечеря. Освен това е невероятно вкусна! Опитайте!


Необходими продукти за три порции:

6 яйца
800 - 1000 гр. пресен спанак
60 гр. масло
2 ситно нарязани скилидки чесън
2 пресни домата или 0.500 л. буркан от белени стерилизирани домати(отцедени)
1 опаковка 200 гр. крем сирене (най-добре натурално или с йогурт)
сол, черен пипер,  малко червен пипер за поръсване

Начин на приготвяне:

В тиган с незалепващо покритие стопяваме маслото, добавяме скилидките чесън и задушаваме под капак докато променят леко цвета си. Добавяме 1-2 с.л. вода и почистения и нарязан на ивици спанак. Задушаваме до омекване на спанака 2-3 мин. под капак като разбъркваме. Накрай прибавяме крем сиренето и разбъркваме до плътна смес.
Намазваме дъното на подходяща тавичка с малко масло или зехтин и изсипваме вътре спаначната смес. Върху нея разпределяме доматите и правим малки гнезда, в които чукваме по едно яйце. Върху всяко яйце слагаме малко парченце масло и запичаме в предварително загрята на 180 - 200 градуса фурна. Печем до готовност на яйцата. Изваждаме от фурната и поръсваме с малко черен и червен пипер върху яйцата.

Забележка:  ястието може да се приготви и със замразен спанак като предварително се размрази и се изстиска леко. Ако пресният ви спанак е по-малко като количество от посочения в рецептата,  не е проблем да я приготвите и с него. В такъв случай намалете количеството на крема сиренето на половина.



Добър апетит!

21 коментара:

  1. Нели, благодаря ти за споделената рецепта, още утре ще приготвя ястието.
    Хубава и слънчева неделя ти пожелавам!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ще се радвам да споделиш впечатленията си, Мари! Хубава и вкусна да е неделята ви!

      Изтриване
  2. Много ми харесва.Лесно, бързо, диетично и вкусно.И доста пролетно.Ще го направя.

    ОтговорИзтриване
  3. Много ми харесва.Лесно, бързо, диетично и вкусно.И доста пролетно.Ще го направя.

    ОтговорИзтриване
  4. Нели, много вкусно и красиво ястие!
    Хубава нова седмица ти желая!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Бети, на дневна свелина е още по- симпатично:)! Поздрави!

      Изтриване
  5. Разкошна рецепта и изглежда доста апетитно! Непременно ще се възползвам от нея, Нели. Благодаря ти! :)
    Прегръдка и много усмивки!

    ОтговорИзтриване
  6. Прекрасна снимка, не ме беше хрумвало да сложа яйца в гнездата, а у дома слагаме и малко сметана освен крема-сиренето, ще пробвам и твоя вариант, Нели! Хубава нова седмица!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Аз пък ще пробвам вашия вариант. Благодаря за идеята, Иглика! Хубава неделя!

      Изтриване
  7. Иде пролет и това ще ми стане любимо;) Благодаря, Гуинет!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ще се радвам, ако ти хареса, Марта! Поздрав най- сърдечен!

      Изтриване
  8. Не само вкусно, но и бързо за приготвяне ястие!
    Слънчева нова седмица, Нели!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Инче, това са най-големите достойнства на тази рецепта:)! Поздрав!

      Изтриване
  9. Разкошно ястие! Прекрасна нова седмица!

    ОтговорИзтриване
  10. Съблазнена съм тотално и като рецепта,и като безмилостен кадър,Нели!Със сигурност ще му се насладя в най-скоро време,благодаря!Пожелавам успешна,слънчева и усмихната нова седмица!

    ОтговорИзтриване
  11. Мило Роси, благодаря за хубавите думи! Ще се радвам, ако ви бъде вкусно! Поздрав най- сърдечен!

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...